Dyrlæge Aarhus hjælper kæledyr i Højbjerg, Odder, Skanderborg, Beder, Hørning

Kastration af din hund

Hanhundens adfærd

Dominans, aggression, strejfen, voldsom alene hjemme-adfærd og et konstant behov for at parre sig med andre hunde, børn, gæster, møbler og tøjdyr. Det er nogle af de adfærdsproblemer, der får mange hundeejere til at overveje kastration af deres hanhund. Men en kastration er ikke altid en sikker metode til at løse adfærdsproblemer hos hanhunden. Derfor er det vigtigt, at man gør sig klart, hvilke problemer en kastration kan hjælpe på – og hvilke problemer, man kan løse ved hjælp af træning.

Hanhunde kan have en meget stærk seksualdrift, hvor de bliver rastløse, holder op med at spise og stikker af, hvis der er tæver i løbetid i nærheden. Disse problemer kan typisk løses ved at kastrere hunden.

Hvis problemet med hanhunden mere handler om, at den er aggressiv og forsøger at erobre pladsen som førerhund i familien, skal der dog også træning til efter en kastration. Alene hjemme-problemer kræver målrettet træning og løses sjældent ved at få hunden kastreret.

 

Kirurgisk kastration af hund

Ved en kastration fjerner vi testiklerne på hunden – og dermed fjernes også produktionen af det mandlige kønshormon testosteron. Det er med til at dæmpe hundens aggression og fjerne dens seksualdrift. Derfor vil de fleste hundeejere opleve, at deres hund bliver mere rolig efter kastration.

Den væsentligste ulempe ved kastration er risikoen for overvægt. Den kastrerede hanhunds energibehov falder med omkring ti procent, men samtidig øges appetitten. For at undgå en vægtstigning anbefaler vi, at du kommer forbi klinikken for at få din hund vejet i månederne efter kastration. Vi er altid behjælpelige med gode råd og vejledning omkring kosten, så du bedst hjælper din hanhund til at holde sin idealvægt.

 

Medicinsk kastration

Er du i tvivl om, hvorvidt kastration er den rigtige løsning for dig og din hund, tilbyder vi også at lave en såkaldt medicinsk kastration. Her lægger vi et hormonimplantat ind under huden i nakken på hunden – et indgreb der ikke kræver bedøvelse. I løbet af 4 til 6 uger vil hormonerne helt lukke ned for testiklernes produktion af testosteron.

Effekten af medicinsk kastration er den samme, som hvis vi kastrerer hunden. Virkningen holder i op til 6 eller 12 måneder afhængig af dosis, hvorefter hunden igen får fuld produktion af kønshormoner. Med medicinsk kastration kan man afprøve effekten af kastration for derefter at beslutte sig for, om man vil have hunden kirurgisk kastreret. 

Kontaktinformation
Østergaards Dyrehospital
Ingerslevtoften 4
8310 Tranbjerg

Tlf. 70 20 40 47
mail@oedh.dk

Åbningstider
Man - fre kl. 08:00 - 17:00.
Lør kl. 09:00 - 12:30.

Døgnvagt
70 20 40 47