Dyrlæge Aarhus hjælper kæledyr i Højbjerg, Odder, Skanderborg, Beder, Hørning

Ørelidelser

Sygdomme i øret optræder hyppigt hos hunde og katte. Ørets og øregangens specielle udformning betyder, at der nemt kan opstå betændelse. Derfor undersøger vi altid dit dyrs ører grundigt i forbindelse med det årlige sundhedstjek, og når dyret skal vaccineres. Det kan nemlig spare kæledyret for mange smerter og meget ubehag, hvis det kommer under behandling på et tidligt tidspunkt. 

Øregangsbetændelse og kløe i ørerne er et relativt hyppigt problem. Det skyldes ofte svamp, bakterier eller øremider. Som ejer bør man derfor altid holde øje med, om der kommer udflåd eller en unormal lugt fra øret, om dyret kradser sig i øret eller ryster meget på hovedet, eller om dyret viser tegn på, at det gør ondt eller er ubehageligt, når man berører ørerne. 

Når vi undersøger dyrets ører, kigger vi ned i øregangene med et såkaldt otoskop. Her kan vi se, om dyret har problemer med ørevoks, om der er tale om øregangsbetændelse, eller om trommehinde og mellemøre er beskadiget. Vi kan også udtage en prøve fra begge ører til analyse i vores laboratorium. I mange tilfælde løser vi problemet ved at skylle og rense øregange grundigt, men nogle gange er der også behov for at sætte ind med medicinsk behandling.

For at forebygge, at problemet opstår igen, rådgiver vi gerne dig som ejer i, hvordan man regelmæssigt kan rense dyrets øregange og undgå for meget ørevoks. 

Kontaktinformation
Østergaards Dyrehospital
Ingerslevtoften 4
8310 Tranbjerg

Tlf. 70 20 40 47
mail@oedh.dk

Åbningstider
Man - fre kl. 08:00 - 17:00.
Lør kl. 09:00 - 12:30.

Døgnvagt
70 20 40 47