Dyrlæge Aarhus hjælper kæledyr i Højbjerg, Odder, Skanderborg, Beder, Hørning

Mave- og tarmsygdomme

Tarmbetændelse og diarre er en af de mest almindelige sygdomme hos hunde og katte. Symptomer kan være hyppig og tynd afføring, og nogle gange kan dyret også blive nedstemt og have opkast. I de fleste tilfælde er sygdomsforløbet kortvarigt og kræver ikke yderligere behandling. Men det er vigtigt, at du som ejer er opmærksom på dyrets almene tilstand.  

I de milde tilfælde kan man vælge at behandle med håndkøbspræparater, som stabiliserer floraen i dyrets mavetarmsystem. Derudover er det en god ide at fodre kæledyret med skånekost som eksempelvis kogt ris og lyst kød i mindre portioner, indtil symptomerne er aftaget. Hvis dyret ikke får det bedre, bør det blive tjekket hos dyrlægen. Her vil vi udføre en klinisk undersøgelse for blandt andet at vurdere hydreringsgrad, temperatur og forekomst af smerter fra bugen. Ved langvarig diarre kan det være aktuelt at sende fæces til laboratorisk undersøgelse.  

Hvis der forekommer smerter fra bugen, og dyret kaster op eller ikke vil spise, kan der være tale om et fremedlegeme i mavetarmsystemet. Her vil dyrlægen som regel anbefale et røntgenbillede af bugen. For at stille den rette diagnose kan det være nødvendigt med yderligere undersøgelse i form af kontrast undersøgelse eller endoskopi.  

Har din hund eller kat problemer med mavetarmsystemet, er du meget velkommen til at ringe og spørge os til råds. 

Kontaktinformation
Østergaards Dyrehospital
Ingerslevtoften 4
8310 Tranbjerg

Tlf. 70 20 40 47
mail@oedh.dk

Åbningstider
Man - fre kl. 08:00 - 17:00.
Lør kl. 09:00 - 12:30.

Døgnvagt
70 20 40 47