Dyrlæge Aarhus hjælper kæledyr i Højbjerg, Odder, Skanderborg, Beder, Hørning

Hudlidelser

Hudsygdomme er en af de hyppigste årsager til, at hunde- og katteejere søger hjælp hos dyrlægen. Huden er dyrets allerstørste organ og er en vigtig del af dyrets immunforsvar, og hudproblemer er ofte til stor gene for dyrene. Nogle af de typiske symptomer på hudproblemer er kløe, rødme, pelstab, tør eller fedtet hud, udslæt og knopper eller en ændret kropslugt. 

Når vi står med et dyr med hudproblemer, begynder vi altid med at gennemføre en grundig undersøgelse, hvor vi vurderer patientens generelle sundhedstilstand og får en god snak med ejeren omkring dyret. Her er det vigtigt at få afklaret, hvor længe symptomerne har stået på, om det er begrænset til bestemte dele af kroppen, om dyret har andre tegn på sygdom og hvordan, dyrets miljø og daglige kost er. 

Herfra har vi mulighed for at tage diverse prøver, som vi hurtigt kan analysere i eget laboratorium. Det kan være skrab, blodprøver, hårprøver eller finnålsbiopsier. Vi kan også vælge at måle på hormoner eller lave stimulationstest. Har vi mistanke om allergi, kan vi lave en såkaldt hudpriktest, hvor vi selv indsprøjter de allergifremmende stoffer og ser dyrets reaktion. Det vigtigste er, at vi foretager en grundig udredning af dyret og finder frem til den helt rigtige diagnose, så vi kan igangsætte den nødvendige behandling. 

De hyppigste årsager til hudproblemer er parasitter (lopper, lus og mider), allergi, bakterier, svampe, virus, hormonelle faktorer, stofskifteforstyrrelser eller fejlernæring – og nogle racer er mere disponeret end andre for at udvikle hudlidelser. Vi rådgiver gerne omkring forebyggelse af hudproblemer og udbyder også forskellige former for allergifoder i butikken. 

Kontaktinformation
Østergaards Dyrehospital
Ingerslevtoften 4
8310 Tranbjerg

Tlf. 70 20 40 47
mail@oedh.dk

Åbningstider
Man - fre kl. 08:00 - 17:00.
Lør kl. 09:00 - 12:30.

Døgnvagt
70 20 40 47