Dyrlæge Aarhus hjælper kæledyr i Højbjerg, Odder, Skanderborg, Beder, Hørning

Hoftelidelse - Hofteledsdysplasi

En af de nok mest kendte ortopædiske lidelser hos hunde er hofteledsdysplasi. Det er en svært invaliderende arvelig lidelse, som især er et problem hos middelstore og store racer som schæferhunde og rottweilere.

Lidelsen kan være svær at diagnosticere med almindelige røntgenbilleder. På Østergaards Dyrehospital er vi derfor blevet certificeret i PennHIP røntgenfotografering. PennHIP er en nyudviklet metode, der gør det muligt meget tidligt i en hunds liv at se, om den er disponeret for at få hofteledsdysplasi.

PennHIP er en såkaldt stress-radiografisk teknik, hvor vi måler den maksimale ledløshed. Det er ledløsheden, der er årsagen til, at slidgigtforandringerne udvikles. Ved undersøgelsen, hvor hunden er i fuld narkose, måler vi den grad, som lårbenshovedet kan flyttes ud af hofteskålen. Hverken hunden eller dens hofter lider nogen form for overlast ved metoden.

En af fordelene ved at anvende en PennHIP radiografisk optagelse er, at undersøgelsen kan foretages allerede, når hvalpen er fire måneder gammel. Med metoden får vi en mere sikker vurdering af, om hunden udvikler hofteledsdysplasi, eller om den har nedarvet lidelsen.

 

Læs blandt andet om kastration af din hund her. 

Kontaktinformation
Østergaards Dyrehospital
Ingerslevtoften 4
8310 Tranbjerg

Tlf. 70 20 40 47
mail@oedh.dk

Åbningstider
Man - fre kl. 08:00 - 17:00.
Lør kl. 09:00 - 12:30.

Døgnvagt
70 20 40 47